<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1533875285403986538\x26blogName\x3dSyukrina+Norrahim\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://syukrinaaaa.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://syukrinaaaa.blogspot.com/\x26vt\x3d9026727819378561743', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

She may look innocent, but she knows how to leave her mark.

: Syukrina Norrahim, 20, Johor.
+ follow | instagram | twitter | facebook



recent update :
It's not a reason :)

Assalamualaikum :)

first of all , today , 1.2.34 hijriah . what a nice date hope a nice day too :)
semalam , petang , macam biasa lahh . aku scroll-II TL twitter
and I found a tweet 
"attention to all SMKAS PREFECT , we do bad things doesn't mean we're bad"
kkk , aku SMKAS PREFECT and yeayh I gave my attention to that tweet .
bukan niat nak memerli , just untuk meluahkan apa yang aku rasa .
I tweet , "good person doesn't do bad things , lol"
ahaaa , another one terasa kod , and she tweets
"every people make mistakes as we just a HUMAN BEING , lol"
ahaa , nice statement ;)
I wonder , so all human in this world can keep doing the same mistakes by using that reason .
manusia tak terlepas dari kesalahan , blablabala
sayang , yes , memang manusia tak terlepas dari kesalahan tapi bukan kesalahan yang disengajakan .
then you're keep doing the same mistakes and you're going to use that reason ? hmm ?
statement tuhh nak kita sedar yang kita tak terlepas dari buat silap even kita rasa 
yes , I'm the most perfect in this world . no , kita tetap ada buat silap yang kita tak sedar .
and for sure statement tu bukan untuk meng'cover' kesilapan kita .
keep doing the same mistakes ? ohh , no no no .
that's one more mistakes .
you learn PAI right ? Pendidikan Agama Islam :)
satu daripada syarat taubat , is not repeating the same mistakes right ?
hey there , look this
Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya:"Seorang mukmin tidak akan jatuh ke dalam satu lubang dua kali."
(Riwayat Bukhari & Muslim)
lubang yang sama dua kali , doesn't it means repeating the same mistakes ?
are we ? maybe I'm not in 'so good' type but at least I'm showing my concern and at the same time I'm improving myself too :)
sometimes I also think the same thing .
"ohh , skema gila ikut peraturan itu ini"
ahaa , and since I'm become a perefect I know it's not skema tapi ia lebih kepada TIDAK MENYUSAHKAN ORANG LAIN .
why ? because rule was made to ease our life and when we break the rule we are just
MENYUSAHKAN ORANG .
and one more thing it's about amanah . yes , amanah .
the teachers give you that 'amanah' to be done .
as long as you're not having any exception to follow the rules , itu amanah kau .
lainlahh kalau hang ada pengecualian , tak ikod peraturan pun takpa aihh .
haa , then you can do whatever you want .
but what I know , every students has to follow it and the prefects is more harder sebab amanah diorang ialah memastikan orang lain melakukan amanah mereka dalam kata lainnya memastikan orang lain mematuhi peraturan , get it ? read slowly :)
ohh ! one more thing ! I think the same thing also .
"skema memanjang , nanti dah habis sekolah kau takde benda nak kenang , nakal-II ni lahh yang nanti akan jadi sweet memories dekat sekolah dulu"
haha , 'nakal' tuhh je ke yang boleh buat kenangan ? lain dah habis ?
come on , get out of the cunt box . don't be typical much .
banyak lagi benda kat dunia ni yang boleh buat kenangan terindah . kenapa mesti itu ?
any objection ? copp ! sebelum kau bantah , think deeply .
no one judge you as a bad person , no . but you know for your own right , are you a bad person or not :)
just my opinion , hopefully I won't be the one who 'paku dulang paku serpih , mengata orang sendiri lebih'
see my mistakes ? tegurlah . cara baik .
okay , I admit , aku memang Ego sangat , susah nak terima nasihat orang .
yes that me , tapi tegur je lahh cara baik . I'll try my best to improve myself :)
till here , assalamualaikum .


written on Dec 13, 2012 @ 8:38 PM ✈

0 comment[s]






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life