<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1533875285403986538\x26blogName\x3dSyukrina+Norrahim\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://syukrinaaaa.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://syukrinaaaa.blogspot.com/\x26vt\x3d9026727819378561743', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

She may look innocent, but she knows how to leave her mark.

: Syukrina Norrahim, 20, Johor.
+ follow | instagram | twitter | facebook



recent update :
and the holiday begin .

Assalamualaikum and morningggg :D

a new day at my lovely dovey sweety homeeeeee ^^
cuti seminggu baru bermula , walaupun dibekalkan dengan segunung homework , muka tetap tabah jehhh .
chill lahhh , dah biasa kan buat homework banyak-II nihh .
someone said to me , kita analogikan cenggini . . .
"malas lahh nak buat homework" , okay so sama lahh macam kita cakap "malas lahh nak dapat 11A+"
kan ? so ? buat jehhh homework *muka ikhlas gilaaa :D
hmm , 2 weeks ago , banyak sangat benda yang aku alami and eventually aku belajar .
first , of the course lahh result PKI kannnn ?
haihh , so far to me it's a good starting lahhh .
2A+ 4A 1A- 1B+ 3B . kalau dalam kata mudahnya 7A4B lahh .
alhamdulillah , tak ada C and so on . nihh baru PK1 .
belum setengah tahun , banyak lagi benda susah yang kena belajar . so don't take it easy !

haa , one more thing ! kawad kaki peringkat sekolah .
guess what ? PPI got first xD
alhamdulillah , tak sia-II lahh kan hari-II aku low fat , turun kawad . gila punya penat .
and pray for us untuk daerah pulak . dapat no 1 boleh pergi negeri .
insyaAllah , ameeen ^^

hmm okayy , next topic . Nadwah Kepimpinan Islam SMKA peringkat negeri .
aku terpilih untuk pergi , praise to Allah :)
3 days , 2 nights and I learn a lot there . at the same time I'm trying to practise it .


dah belajar kena amalkan , dah tahu kena buat kan ? :]
act , banyak . banyak yang aku kena ubah . Slowly I will , insyaAllah .
kuantiti itu tak penting , yang penting kualiti .
salah satu event yang ada and teach me a lot is lawatan ke rumah orang-II tua .
3 benda yang aku dapat dekat sana . act banyak tapi the main point ada 3.
first of all , baru aku sedar apa je jasa aku pada Islam bila aku didedahkan dengan pengasasan rumah orang-II tua tuhh 
It starts when the old folks were placed at a church . They were muslims but were placed at a church . how come it could be like this ~
then , someone yang prihatin buat sebuah rumah untuk menempatkan diorang yang dalam kata lain 'tak ada siapa nak' . I'm so impressed with him , sebab dia dah menyelamatkan orang Islam daripada terus berdosa .
dia dah melaksanakan 1 fardhu kifayah . besar jasanya nak dibandingkan dengan aku yang mungkin tak pernah berjasa pada Islam . shame on me .
second , aku taknak umie dengan ayah alami benda yang sama .
as I'm the only child and I'm the only hope , the responsibility is too big for me .
when I was small , they loved me all of their heart . tak berbelah bahagi , only me .
so it'll be my turn to love them all of my heart . insyaAllah :)
and third , kitorang ada aktiviti solat jemaah dengan warga emas tuhh .
here it is , aku tersentuh sangat bila warga emas yang dah nyanyuk tapi masih nak solat berjemaah , awal waktu . even diorang solat tak perfect , yelahh orang dah nyanyuk .
macam budak-II balik semula yang baru nak belajar solat .
know what ? hukum solat dah jadi harus untuk diorang but they still perform it !
but how about me ? yang hukum solat wajib . yang tahu rukun-II solat .
insyaAllah tahu makna bacaan dalam solat , tahu macam mana nak khusyuk dalam solat .
did I care about solat di awal waktu , berjemaah .
sometimes I didn't . terlalu sibuk dengan urusan dunia sampai lalai .
solat asal solat . shame on me again . haihhh .
like seasons , people also can change .
the past could not define someone futures . the only Judger in this world is Allah not people , not them .
so keep calm and face the world .
and one more , never give up ;)


last but not least , STAY STRONG .
let people annoy , let Allah please :)
till here , assalamualaikum .


written on Mar 22, 2013 @ 8:12 PM ✈

0 comment[s]






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life