<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1533875285403986538\x26blogName\x3dSyukrina+Norrahim\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://syukrinaaaa.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://syukrinaaaa.blogspot.com/\x26vt\x3d9026727819378561743', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

She may look innocent, but she knows how to leave her mark.

: Syukrina Norrahim, 18, Johor.
+ follow | instagram | twitter | facebook



my followers :


    recent update :
Jannah , perhaps ?

and yes for a long long long time no see haha
well buzy bohh . SPM :p
i just cant describe the heaven on earth when you're home after 5 weeks at the hostel
rasa mcm 'rindu gila bumi kluang terchenta' hahaha

yet 5 weeks full of tasks , laughters and yaa some tears haha
wanna talk abt mid year ? takpe nak cakap jugakkkk :p
ey , pernah tak kau rasa mcm aku dah boleh buat ni . oh tajuk ni dah buat latihan 
oh soalan ni dah pernah jumpa . but you end up with sth unpredictable .
kay straight to the point , i got bad for my addmath and it's C .
but sokkay , there's still chances and i'll try my hardest .
know what , i've try to mcm buat preparation awal ah *ajet-II*
tapi kan , result yg study last min tu lagi better lalala and i conclude aku memang tak
boleh kalau study awal-II ni hahaha .
mudah gilaa buat keputusan :p

and next , pernah tak kau rasa mcm kau tak layak for sth .
contoh ? em mcm , you're choosen for sth yg untuk ajak org buat baik . let's say badar ah
*but i'm not badarians*
then you feel aku tak layak . seems useless aku dipilih . no point for me to join .
i feel it that way and know what someone said to me 

' yg pilih kita ni Allah . Allah yg takdirkan , Allah yg tetapkan kita in this path .
and who are we to deny His fate . dnt you ever realise when you say aku tak layak in this ,
siapa kita utk menidakkan takdir Allah . we said we're not good enough .
but let me tell you . Allah knows while we don't '

and so thank you to that person that mke me realise .
'siapa aku nak menidakkan takdir Allah'
'siapa aku nak kata aku tak layak padahal Allah percaya pada aku'
and let's say , we've no point anymre to join this and that . bukannya ada perubahan pun pada diri .
ada beza ke aku badar ke tak *example :p
so salah siapa ? 
salah Allah ke kita tak berubah ke arah kebaikan .
isn't it our faults and how come we ever say
'ada beza ke aku join ke tak'
I blame the society . I hope for the society to chnge me while I don't ever try to
mke myself better . shame on me .

one mre thing i learn is ,
pernah tak sometimes kau mcm gve up with what you do .
nthing useful , chaww je lahh .
dont you know , when we do sth good for the sake of Islam , it's called JIHAD .
and dont you ever realise when we gve up on jihad it's like kita menarik diri dari berperang .
and dont you know Allah melaknat orang yang menarik diri drpd berperang .
i dnt sure quran sunnah or syariah islamiah yg Abu Lubabah mengikat dirinya di tiang masjid
sebab mengkhianati Rasulullah dlm perang badar . sampai turun ayat dari surah At-Taubah verse 102 if i'm not mistaken baru Rasulullah lepaskan ikatan dia .
so , will you give up ? and yes one more thing i realise , dnt ever gve up on sth good 
as you'll never know what waiting you ahead . jannah , perhaps ? :D
and abt ada beza ke kau buat ke tak ?
smile and answer ;
Allah tak pandang hasil , Allah pandang usaha :)

cukup dok tazkirah hari ini ? hahaha .
tazkirah lahh sangattttt :p
well , reminder for you and especially for myself .
as well as iman kita yazid wa yanqus . increase and decrease .
so till here , assalamualaikum . pisyo ^^V

Certainly We have created man to struggle .
surah Al-Balad : 4 


written on Jun 5, 2014 @ 12:42 AM ✈

2 comment[s]






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life